Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί η έκθεση Πυρογραφίας με τίτλο «Ζωγραφίζοντας με τη φωτιά» στον πολυχώρο τέχνης Remezzo, (Νικολάου Πλαστήρα 2 - Καλαμαριά) .
Τρεις αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες πυρογράφοι και  φίλοι, ο Βασίλης Λάρος, η Αθηνά Κωστήρη και ο Χρήστος Καπακίδης εκθέτουν 62 πίνακες και χρηστικά αντικείμενα που έχουν φιλοτεχνήσει, με πρώτη ύλη το ξύλο και μέσο απόδοσης τη φωτιά, μια σπάνια στις μέρες μας μορφή τέχνης, την Πυρογραφία.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή τις ώρες 18.00 – 23.00, ενώ το Σάββατο  και την Κυριακή το πρωί 12.00-14.00  και το απόγευμα 18.00-23.00 . Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Λίγα λόγια για την ιστορία της Πυρογραφίας απο τους καλλιτέχνες:

Η πυρογραφία είναι μια τέχνη η οποία υπάρχει από την αρχαιότητα. Εικάζεται πως εξασκήθηκε για πρώτη φορά από τον άνθρωπο όταν ανακαλύφθηκε η φωτιά.
Ως καταγεγραμμένη τέχνη εμφανίστηκε σε πολλούς πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένων της αρχαίας Αίγυπτου και πολλών Αφρικανικών φυλών. Επόμενη γνωστή καταγραφή της πυρογραφίας ως τέχνη συναντάται στην Κίνα την εποχή της δυναστείας των Χαν. Μεταγενέστερη και ίσως πιο διάσημη περίοδος της πυρογραφίας ήταν η Βικτωριανή εποχή, 1800 μ.χ., κατά την οποία εφαρμόστηκε σε ένα μεγάλο αριθμό επιφανειών και αντικειμένων αλλά και αργότερα το 1920 μ.χ. την περίοδο της Art Deco, όπου έγινε και μόδα.
Θεωρείται παραδοσιακή λαϊκή τέχνη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Ρουμανία την Ουγγαρία και σε άλλες χώρες όπως στην Αργεντινή και τη Νότιο Αμερική.
Παρά του ότι η ονομασία της τέχνης προέρχεται από ελληνικές λέξεις, καθώς επίσης  και πολλοί ξένοι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορία και δείγματα της τέχνης αυτής από αρχαιοτάτους χρόνους στην Ελλάδα, ωστόσο,  ακόμα δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι στην Ελλάδα για να το διαδώσουμε και στους φίλους από το εξωτερικό, αλλά και για εμάς τους ίδιους που αγαπάμε και εφαρμόζουμε την τέχνη αυτή την οποία αγαπάμε και παρουσιάζουμε τα έργα μας στην έκθεση αυτή.

pyrografia1

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
DMC Firewall is a Joomla Security extension!