Τριάντα και πλέον συγγραφείς, από διάφορες πόλεις συμμετέχουν στη φετινή 3η διοργάνωση της Λογοτεχνικής Σκηνής, που ανοίγει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ και κλείνει την Κυριακή 21/9 στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Πρόκειται για καταξιωμένους ποιητές (όπως ο Μιχάλης Γκανάς, ο Διονύσης Καρατζάς, ο Γιώργος Μαρκόπουλος και η Δήμητρα Χριστοδούλου, που έρχονται από την Αθήνα και την Πάτρα) αλλά και γνωστοί και νεότεροι συγγραφείς (από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Δράμα, την Έδεσσα, την Καβάλα και την Κατερίνη).
Μεταξύ των νεότερων είναι και συγγραφείς που έχουν εκδώσει μόλις ένα βιβλίο, ή δεν έχουν εκδώσει ακόμη κείμενά τους, ή εμφανίζονται για πρώτη φορά, συμμετέχουν όμως στο φεστιβάλ επειδή υποχρέωση ενός Δήμου είναι, μεταξύ άλλων, να δίνει βήμα από το οποίο να παρουσιάζονται και νέοι δημιουργοί, αυτοί που θα αποτελέσουν το μέλλον της λογοτεχνίας.
Συγκεκριμένα, στη φετινή Λογοτεχνική Σκηνή θα πάρουν μέρος και θα διαβάσουν ποιήματα και μικρά πεζά τους (όπου δεν αναφέρεται τόπος διαμονής εννοείται η Θεσσαλονίκη) οι : Ένο Αγκόλι, Ρούλα Γεωργακοπούλου (Αθήνα), Κυριάκος Γιαλένιος, Μιχάλης Γκανάς (Αθήνα), Ειρήνη Γκόλτσιου (Κατερίνη), Άννα Γούλα, Άγγελος Ευθυμιάδης, Αρίστη Ζαΐμη, Γιάννης Καισαρίδης (Βέροια), Διονύσης Καρατζάς (Πάτρα), Γιώργος Κασαπίδης (Δράμα), Άννα Κουστινούδη, Στάθης Κοψαχείλης, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Σπύρος Λαζαρίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος (Αθήνα), Τζένη Οικονομίδου, Δημήτρης Πέτρου (Δράμα), Νόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου, Θοδωρής Ρακόπουλος, Κρίτων Σαλπιγκτής, Σάκης Σερέφας, Θοδωρής Σαρηγκιόλης (΄Εδεσσα), Ζήσης Σαρίκας, Ντον Σκόφιλντ, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Καίτη Στεφανάκη, Βασίλης Τσιαμπούσης (Δράμα), Τέλλος Φίλης, Κοσμάς Χαρπαντίδης (Καβάλα), Κώστας Χατζηκυριάκου, Ιγνάτης Χουβαρδάς, Δήμητρα Χριστοδούλου (Αθήνα).
Τις αναγνώσεις αδημοσίευτων κυρίως λογοτεχνικών κειμένων συμπληρώνουν χορός, μουσική και μεικτές δράσεις: τις τρεις περφόρμανς, που φέτος είναι αφιερωμένες στον Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου, έχουν αναλάβει ο Χάρης Πεχλιβανίδης και οι θεατρικές ομάδες «Ακτίς Αελίου» και «Αrs Moriendi».
Στα μουσικά μέρη: Κώστας Βόμβολος, Παντελής Θεοχαρίδης, Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρης Μαραμής, Γαβριήλ Νικάκος, Γιάννης Τσολακίδης, Νικίας Φονταράς
Τη Λογοτεχνική Σκηνή συντονίζει και διευθύνει ο Γιώργος Κορδομενίδης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Λογοτεχνική Σκηνή είναι ένας νέος, φιλόδοξος θεσμός που δημιουργήθηκε το 2012 στο πλαίσιο του «Παρά θίν' αλός», του ανήσυχου φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς και προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες άξονες για τη μουσική και τα εικαστικά.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα διοργανωθεί και ο (νεανικός) ποιητικός διαγωνισμός «Τhess Poetry Slam? 2014» και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!