Με θέμα «Παράδοση και σύγχρονη μουσική δημιουργία -παλιός ο γάϊδαρος, νέα η περπατησιά;» ο Δήμος Καλαμαριάς πραγματοποιεί , στο πλαίσιο του «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ», Διήμερη Μουσική συνάντηση, την Κυριακή 28 και την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μεκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 και Αργυρουπόλεως γωνία), με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, δημιουργών και καλλιτεχνών.

Οι συναντήσεις του Διημέρου περιλαμβάνουν εισηγήσεις, ανοικτές συζητήσεις και πρακτικά εργαστήρια γύρω από τις μορφές με τις οποίες παρεμβαίνει η παράδοση στη μουσική πρακτική του σήμερα.
Η επιλογή μάλιστα των εισηγητών έγινε με κριτήριο αφενός τη γνώση και τη ζωντανή τους σχέση με την παραδοσιακή μουσική, αφετέρου με την ενσωμάτωση και τον μετασχηματισμό των παλιότερων μορφών στη σύγχρονη δημιουργική τους πορεία.


Το πρόγραμμα του Διημέρου περιλαμβάνει τα εξής:

Κυριακή28/9

6-8.30 μ.μ - Πρακτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε μουσικούς, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων αλλά και σε ενδιαφερόμενους ερασιτέχνες. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Χαϊνης, ο Αποστολάκης, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Σωκράτης Σινόπουλος, η Έλσα Μουρατίδου και ο Γιάννης Διονυσίου.
8.30 μ.μ : συζήτηση ανοικτή στο κοινό

Δευτέρα 29/9

6-8.30 μ.μ - Πρακτικά εργαστήρια για μουσικούς, φοιτητές και σπουδαστές ωδείων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση ανοιχτή για το κοινό. Συμμετέχουν: ο Θωμάς Κοροβίνης, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Λευτέρης Μουμτζής, η Γεωργία Τέντα, ο Δημήτρης Κριτσίμης
Συντονιστής της εκδηλώσεων της μουσικής συνάντησης θα είναι ο Κώστας Βόμβολος.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Our website is protected by DMC Firewall!