«Είμαστε έτοιμοι για διαπραγμάτευση και συνεργασία. Δεν μας ενδιαφέρουν οι υπουργικές θέσεις αλλά οι αρχές επάνω στις οποίες θα πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Σε μια διαπραγμάτευση, όμως, πρέπει και οι δυο να θέλουν τη συνεννόηση για να φτάσουμε σε συνεργασία. Εμείς προσερχόμαστε με πολύ καθαρή ταμπακιέρα. Με καθαρές θέσεις. Επάνω σ΄ αυτές θα γίνουν οι συνεννοήσεις και, βεβαίως, οι κόκκινες γραμμές παραμένουν κόκκινες γραμμές».

Τις παραπάνω επισημάνσεις έκανε σήμερα το πρωί η υπ. βουλευτής με «Το Ποτάμι» στην Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Με το καλημέρα», μαζί με τους Στέφανο Κωνσταντινίδη, Γιάννη Μούτσο, Κλεοπάτρα Πατλάκη, καθώς και τον υπ. βουλευτή Κορινθίας με το ΣΥΡΙΖΑ Φάνη Κουρεμπέ.
Η κ. Παναγοπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «Το Ποτάμι» θα αναδειχτεί τρίτο κόμμα στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. «Φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, το εισπράττουμε όμως και καθημερινά, συζητώντας με τους πολίτες. Είναι ανάγκη για τη χώρα να είναι τρίτη δύναμη «Το Ποτάμι», γιατί είναι δύναμη σταθερότητας. Εισάγει στην πολιτική σκηνή μια νέα πυξίδα, που σημαίνει νέες προτάσεις και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Με αυτό το σχέδιο θα πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να διαπραγματευτούμε. Και η διαπραγματευτική δύναμη του ‘’Του Ποταμιού’’ θα εξαρτηθεί από το ποσοστό που θα του δώσουν οι πολίτες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στόχος είναι «Το Ποτάμι» να έχει δυνατή θέση και επομένως δυνατή έκφραση.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπ. βουλευτής και π. Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «Το Ποτάμι» δεν ενδιαφέρεται για υπουργικές καρέκλες αλλά για θέσεις στρατηγικής που πρέπει να επιβληθούν για «να προστατευτεί η χώρα, να μην πέσει στα βράχια, να κάνουμε τη συμφωνία, να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας». Επιπλέον, η κ. Παναγοπούλου διευκρίνισε ότι: «Είναι ξεκάθαρο ότι ‘’Το Ποτάμι’’ όσο μπορεί θα επιβάλλει τη λογική της αξιοποίησης στις θέσεις ευθύνης των καλύτερων, των ικανότερων, αυτών που έχουν τα διπλώματα της ζωής. Όχι των φίλων ή των κολλητών, θα μου επιτρέψετε την έκφραση, κανενός».
Σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η υπ. βουλευτής ανέφερε ότι ενώ «Το Ποτάμι» έχει θέσει συγκεκριμένους πυλώνες ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη χώρα, στο άμεσο μέλλον, να σταθεί στα πόδια της και να μην έχει ανάγκη των δανεικών, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιούς τομείς θεωρεί αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις. «Αυτό που δεν έχουμε ακούσει από το δίπολο είναι με ποιο τρόπο η χώρα θα μπορέσει να ξεφύγει οριστικά από τον φαύλο κύκλο του δανεισμού», σημείωσε η κ. Παναγοπούλου.
Εξάλλου, όπως πρόσθεσε η Γιάννα Παναγοπούλου, «πρέπει να δούμε ο ΣΥΡΙΖΑ ποιά ακριβώς στάση θα κρατήσει. Μέχρι προχτές, κατά τη γνώμη μου, εκβίαζε με αλαζονικό τρόπο τους εκλογείς σε μια λογική αυτοδυναμίας. Θα δούμε, επομένως, μέχρι το τέλος των εκλογών με τις συνιστώσες του ποια ακριβώς εν τέλει θέση θα κρατήσει».
Πάντως, η κ. Παναγοπούλου ξεκαθάρισε ότι «σε ό,τι αφορά τη στάση ‘’Του Ποταμιού’’, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, που πρέπει να αξιολογήσουμε και να σεβαστούμε, είναι ότι για μας υπάρχει μια αδιαπραγμάτευτη θέση. Αυτή είναι η θέση της χώρας μας στο ευρώ και στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Εκεί δηλαδή όπου σχεδιάζονται οι πολιτικές, οι αρχιτεκτονικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Σύμφωνα με την υπ. βουλευτή, «σε σχέση με τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, θεωρούμε ότι η Ευρώπη εφόσον δει ένα σοβαρό εθνικό σχέδιο, μια σοβαρή διαπραγμάτευση απ’ την χώρα μας, που ως τώρα δεν έχει δει ποτέ, βεβαίως και θα συζητήσει. Βεβαίως και θα είναι έτοιμη να βοηθήσει, προκειμένου η χώρα, που έχει πληγεί τα μέγιστα τα τελευταία πέντε χρόνια, να βοηθηθεί και να ξεπεράσει οριστικά αυτό τον κάβο. Και με μια παράταση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως αναφέρονται και στον τομέα της δικαιοσύνης και στον τομέα της παιδείας και στον τομέα, βεβαίως, της δημόσιας διοίκησης».

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd