Η “Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς” το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:


1. Θα ζητήσει να τεθεί για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς , στις 8 Ιουνίου 2015, το ζήτημα του καταλογισμού ευθυνών και ανάδειξης των υπευθύνων , που παρέλειψαν να διεκδικήσουν μείωση του ποσών που πληρώθηκαν ως αποζημίωση λόγω απαλλοτριώσεων σε ιδιώτες για εκτάσεις εντός του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα. Σημειώνεται ότι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η δημοτική αρχή αρνείται να το εγγράψει στα τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης.
2. Θα διαμαρτυρηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση –έστω εκ των υστέρων – για τις «πρωτοβουλίες» του Δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και του ειδικού εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού Ματθαίου Αμπατζίδη να υπογράψουν «πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας» με το Δήμο Θεσσαλονίκης, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς προηγούμενη λήψη απόφασης και χωρίς καμία ενημέρωση, που συνοδεύτηκε από ανεδαφικές και υπερφίαλες δηλώσεις παραγόντων και των δύο πλευρών, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ούτε το περιεχόμενο της «τουριστικής ανάπτυξης», ούτε να έχει λυθεί η – έστω- να δρομολογηθεί για λύση κανένα εκκρεμές ζήτημα, από αυτά που αφορούν στο παράκτιο μέτωπο της Καλαμαριάς, του χώρου του πρ. Στρ. Κόδρα και της Μαρίνας Αρετσούς , για την τύχη της οποίας εκκρεμούν δύο προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από συλλογικότητες και κατοίκους του Δήμου.
3. Προγραμματίζει συναντήσεις με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμαριάς και ειδικότερα και με τη νέα Διοίκηση της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που απασχολούν το «γονεϊκό κίνημα» .
4. Προγραμματίζει τη διοργάνωση την Τετάρτη 1 Ιουλίου ανοιχτής εκδήλωσης με χαρακτήρα συμβολικής κατάληψης του χώρου του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα με κεντρικό σύνθημα «Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα: Από χώρος εγκατάλειψης, ανάσα της Θεσσαλονίκης. Ζωντανεύουμε αυτά που μας ανήκουν.»
Στην εκδήλωση προβλέπεται να γίνουν ομιλίες με περιεχόμενο για το στόχο της διεκδίκησης των στρατοπέδων και την απόδοσή τους στις τοπικές κοινωνίες, για την κατάσταση στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα , για το παράνομο κυνοκομείο , που διατηρείται με την ανοχή του Δήμου, του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και των αρχών, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικές εκδηλώσεις, και θα λειτουργήσει ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων, ειδών ένδυσης και υπόδησης με παράλληλη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων για ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου.
Στη συγκέντρωση θα κληθούν να λάβουν μέρος και να διατυπώσουν γνώμες κινήματα (κίνημα υπερ της απόδοσης των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες κλπ.) τοπικοί Σύλλογοι, συλλογικότητες της περιοχής, αλλά και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης και δημοτικές παρατάξεις Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!