Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την ΄Ενωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας και την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 το απόγευμα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο υπουργός ΄Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων»
- Στις 8.30 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία του υπουργού ΄Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορου Φωκαϊδη , στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς από τα Χορευτικά Συγκροτήματα της ΄Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη».

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη και των Πολιτιστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!