Σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης την αποκάλυψη ότι ιερόσυλοι έψαχναν ανενόχλητοι για λίρες στην περιοχή του Κόδρα μέσα σε αρχαιολογικό χώρο από το Σεπτέμβρη του 2014 χωρίς να τους αντιληφθούν οι αρχές. Συγκεκριμένα λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η είδηση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας μόλις την Κυριακή 26.7 (στο διαδίκτυο) και τη Δευτέρα 27.7. (στα έντυπα).Όσον αφορά στους δράστες χαρακτηρίζουμε τη συμπεριφορά τους ΙΕΡΟΣΥΛΗ, ενώ όσον αφορά στη στάση των επίσημων φορέων, που εμπλέκονται στο "Κόδρα" (Κυβέρνηση, Δήμος κλπ.) τη χαρακτηρίζουμε ΣΚΑΝΔΑΛΟ , γιατί έτσι φάνηκε η "γύμνια" και η υποκρισία τους, όσον αφορά την προστασία του χώρου, ενώ επιβεβαιώνεται η θέση της ΡΕΚΚ ότι το πρ. στρατόπεδο αποτελεί "χώρο εγκατάλειψης" από όλους αυτούς.
Απο το σχετικό ρεπορταζ προκύπτει ότι από το φθινόπωρο του 2014 (!!!) οι δράστες ανενόχλητοι έσκαβαν στα έγκατα της περιοχής. Κανένας τους δεν αντιλήφθηκε τίποτε;
Περιμένουμε σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αντιδράσεις του Δημάρχου Καλαμαριάς, ο οποίος υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για το "Κόδρα". Μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι στο χώρο λειτουργεί ανενόχλητο ένα παράνομο κυνοκομείο (με την ανοχή του Δήμου και του ΣΥΠΠΑΖΑΘ), ενώ ο ίδιος ο Δήμος απέθετε στερεά απόβλητα (μέχρι που αντέδρασε η παράταξή μας , η ΡΕΚΚ) , ενώ οι ιδιώτες που υποστηρίζουν ότι έχουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. απλά καραδοκούν και περιμένουν "στη γωνία" μόνο και μόνο για να πάρουν παχυλές αποζημιώσεις, όπως έπραξαν κάποιοι άλλοι "όμοιοί" τους στο παρελθόν παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.
Καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση και επιφυλακή γιατί οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως ο συγκεκριμένος, αποτελούν περιουσία και κτήμα όλου του ελληνικού λαού και όχι μόνο των πολιτών της Καλαμαριάς. Ζητούμε τη διερεύνηση σε βάθος και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών".


Καλαμαριά, 27 Ιουλίου 2015
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ
Επικεφαλής της ΡΕΚΚ
Δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!