Εισάγεται για συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς αύριο , Τετάρτη, 16 Μαρτίου . το αίτημα της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» Α.Ε. για δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση δημοτικού ακινήτου με ταυτόχρονη έγκριση κοπής πενήντα δέντρων και θάμνων κατά μήκος μιας λωρίδας (διαδρόμου) εδάφους , όπως απεικονίζεται στο τοπογραφικό που απέστειλαν στη ΡΕΚΚ οι κάτοικοι της περιοχής (βλ. επισυναπτόμενο) , που αντιδρούν σε αυτή την προοπτική. Συγκεκριμένα , εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων απέστειλε σήμερα, 15 Μαρτίου 2016 στον επικεφαλής της ΡΕΚΚ ηλεκτρονικά την παρακάτω επιστολή:

κ. Λαμτζίδη , 

Γύρω στις 7 Μαρτίου εμφανίστηκαν τοπογράφοι του Άκτορα στην περιοχή  και έκαναν τη νέα χάραξη (που ουσιαστικά ήταν η αρχικά προβλεπόμενη χάραξη )  της διαδρομής  των φορτηγών του εργοταξίου. Ρωτήσαμε τον κ.Θεοδοσιάδη (διευκρίνιση: Αντιδήμαρχος Τεχνικών .Υπηρεσιών . – Πολιτικής  Προστασίας . & Περιβάλλοντος Δήμου Καλαμαριάς) – σχετικά με το γιατί δεν κατεδαφίζεται το απαλλοτριωμένο οίκημα (εντός της βασικής χάραξης του χώρου που περικλείεται  )   ώστε να τηρηθούν αυτά που είχαμε συμφωνήσει.

Συναντηθήκαμε την Παρασκευή (11.3.2016) μαζί του .Πήγαμε εγώ και η κ. ΧΧΧΧΧΧΧΧ . Μας ενημέρωσε και είδαμε το σχέδιο του Άκτορα  ,ωστόσο προσωπικά εκτιμώ οτι δεν  πήραμε σαφείς απαντήσεις .  Δηλαδή να μας εξηγήσει  με ποιες ενέργειες ο Δήμος ( ή το Μετρό) και πότε ακριβώς , προσπάθησε να εκκενώσει το οίκημα και απέτυχε.  Η  οικογένεια που κατοικεί σήμερα δεν το εγκαταλείπει , οπότε και ο" Άκτορας" το παρακάμπτει. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει.

                             

Επισυνάπτω εικόνα στην οποία εμφανίζονται:

-Το σπίτι εντός της διάνοιξης της Πόντου

-Το πλάτος της οδού Πόντου. 

-Η παλιά ( "συμφωνημένη") διαδρομή, εντός των ορίων διάνοιξης της Πόντου

-Η νέα χάραξη που περιμένει την έγκριση από το  Δημοτικό Συμβούλιο

ΧΧΧΧΧ….ΥΥΥΥΥΥΥΥ /15.3.16

 

Η ΡΕΚΚ με βάση τα στοιχεία αυτά , την εικόνα που αποκόμισε από την επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου της στην περιοχή σήμερα (15.3) το απόγευμα ,  και την μελέτη των σχετικών εγγράφων συμφωνώντας με τις εύλογες επιφυλάξεις και τις έγκαιρα διατυπωμένες αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής ΚΑΛΕΙ  την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» να ανακαλέσει το σχετικό αίτημα,  να εγκαταλείψει τα σχέδια για κοπή των πενήντα δέντρων και θάμνων και να υιοθετήσει την αρχικά συμφωνημένη με τους κατοίκους της περιοχής διαδρομή για τα φορτηγά του εργοταξίου. 

Η λύση αυτή θα προκαλέσει  περιβαλλοντική βλάβη μόνιμη, ή, πολύ δύσκολα αναστρέψιμη, ενώ το δημόσιο  όφελος – διέλευση φορτηγών του εργοταξίου, η οποία μπορεί να γίνει εναλλακτικά και από το αρχικά συμφωνημένο σημείο (βλ. τη διαδρομή  που υποδεικνύεται από διακεκομμένες άσπρες τελείες στο τοπογραφικό)  – θα είναι πρόσκαιρο (μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών μέσα σε ένα , δύο ή τρία χρόνια το πολύ).

Καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρασταθούν στην αυριανή Συνεδρίαση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!