Tην πολιτική μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την έχουμε εκθέσει προεκλογικά αναλυτικά. Η θέση μας συμπυκνώνεται στη φράση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα πρωτογενές κύτταρο λαϊκής εξουσίας, η πεμπτουσία της δημοκρατίας , το οποίο οι μέχρι σήμερα κεντρικές κυβερνήσεις – ιδιαίτερα σε καθεστώς «μνημονιακής ασφυξίας» - επιχειρούν συστηματικά να συρρικνώσουν .
Οι πολίτες οφείλουν στο όνομα της Δημοκρατίας να αντισταθούν ακυρώνοντας ακόμα και με πολιτική ανυπακοή σε καταστροφικές επιλογές κυβέρνησης (βλ. «ψευτο-αξιολόγηση» δημοτικών υπαλλήλων κ.α.) προωθώντας σύγχρονες και κοινωνικά επωφελείς λύσεις για τα τοπικά προβλήματα με άξονες την αλληλεγγύη, το σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την προάσπιση των δικαιωμάτων και των εργαζομένων.
Η Καλαμαριά για να μην υποβαθμιστεί σα Δήμος και να μην παρακμάσει σαν τοπική κοινωνία και οικονομία έχει ανάγκη :
Α. Από θεσμούς λαϊκής συμμετοχής (έννοια ξεχασμένη, κακοποιημένη και συκοφαντημένη). Επομένως, προτείνουμε ανοιχτές λαϊκές κατά συνοικίες συνελεύσεις.
Έχει ανάγκη τη συνεχή, έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα. Ποιος γνωρίζει πχ το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ και τις επιπτώσεις στο ρυθμό ζωής των περιοίκων, ή ποιες είναι ακριβώς οι εξελίξεις για το «παραλιακό μέτωπο» και η τύχη του προς αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τον «ύποπτο» ρόλο των κυβερνητικών παραγόντων ή τι ακριβώς γίνεται με το παράνομο κυνοκομείο μέσα στο πρ. Στρατόπεδο Κόδρα, τι ρόλο παίζει ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, και ποιο το μέλλον του;
Β. Από μια νέα αισθητική αντίληψη για τους δημόσιους χώρους , αλλά και για τον πολιτισμό (βλ. στον πεζόδρομο την αποθέωση του «γκρί» και της μονοτονίας του τσιμέντου κ.α.).
Γ. Από τη διαφάνεια στις λειτουργίες όλων των υπηρεσιών !
Δ. Την αποτελεσματική, συνεχή και επίμονη αντίσταση στην Μητσοτάκεια «ψευτο-αξιολόγηση» των δημοτικών υπαλλήλων .
Ε. Αγώνες για την προάσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων, του πράσινου και της ποιότητας ζωής.
ΣΤ. Από ένα όραμα για μια Καλαμαριά που δε θα συντάσσεται με την κυβέρνηση , θα αντιστέκεται στους εντός και εκτός Ελλάδος «Μερκελιστές», που θέλουν τους Δήμους «μαγαζάκια» του κ. Φούχτελ, θα προτείνει δημιουργικές λύσεις και θα χαράζει με επιστοσύνη το μέλλον της.
Τέλος, έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη από την ενεργοποίηση όλων των πολιτών! Τη δική μας των αιρετών , αλλά και του κάθε ένα - άντρα ή γυναίκας- ξεχωριστά!


Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, επικεφαλής της «Ρ.Ε.Κ.Κ.»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!