Με έγκριση της εισήγησης-απολογισμού και προγραμματισμού, ορισμό ομάδων δουλειάς και εκλογή νέου οργάνου ολοκληρώθηκε η δεύτερη Ανοιχτή Συνέλευση της ΡΕΚΚ


Περισσότερα από 100 άτομα συμμετείχαν συνολικά στις εργασίες της δεύτερης ανοιχτής συνέλευσης της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς», που έγινε χθες 14 Οκτωβρίου στο «Θεατράκι της οδού Χηλής», στην Καλαμαριά.
Στην αρχή της Συνέλευσης εκλέχθηκε τριμελές Προεδρείο αποτελούμενο από τους Γ. Κοκκινίδη, Δέσποινα Αγγελοπούλου και Λιάνα Κοταλακίδου.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης παρουσίασε την εισήγησή του με στοιχεία απολογισμού δράσης από την προηγούμενη ανοιχτή συνέλευση , με προτάσεις για δράσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Δήμο Καλαμαριάς.
Συνοπτικά αναφέρθηκε στα παρακάτω:
Η “ΡΕΚΚ” διατήρησε και διατηρεί το δημοκρατικό- συλλογικό τρόπο λειτουργίας.
Η οκταμελής δημοτική ομάδα λειτούργησε και λειτουργεί συλλογικά και εκφράζεται κατά τρόπο συμπαγή.
Οι «αποστάσεις» από την τοπική κοινωνία άρχισαν από την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών (β΄ γύρος) να μειώνονται σημαντικά μέσα από παρεμβάσεις και επαφές με τοπικές ομάδες και κινήσεις πολιτών, πρωτοβουλίες , τοπικούς συλλόγους και σωματεία.
Ακόμα αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καλαμαριάς , ασκώντας κριτική στη διοίκηση και παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΡΕΚΚ για τα ζητήματα αυτά , όπως:
Το σχεδιαζόμενο έργο της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά και τις επιπτώσεις στη ζωή των Καλαμαριωτών (ειδικά στο σημείο της συμβολής των οδών Αιγαίου και Πόντου).
Τις εξελίξεις στο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και την καθυστέρηση έγκρισης του νέου ΓΠΣ κατηγορώντας τη διοίκηση ότι επέδειξε αδράνεια και άσκησε «μυστική διπλωματία» με κυρίαρχο κριτήριο να μην έρθει δημόσια σε σύγκρουση ή αντιπαράθεση με τους προεκλογικούς «υποστηρικτές» της, που σήμερα βρίσκονται στη συγκυβέρνηση
Τη λειτουργία ΤΟΥ ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. και τη λειτουργία του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου ΚΟΔΡΑ
Τον κίνδυνο δήθεν «αξιοποίησης», στον οποίο περιέρχονται όλοι οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ στα όρια του Δήμου λόγω του ΤΑΙΠΕΔ και την κατάσταση στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου ΚΟΔΡΑ, που είναι χαρακτηρισμένος ως «ιστορικός- αρχαιολογικός» και «άλσος-πάρκο» και σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με ευθύνη της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, ο οποίος διώκεται ποινικά (Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 25.11.2014) για «καταπάτηση αρχαιολογικού-ιστορικού χώρου» , την ίδια στιγμήγ που αναφέρεται δημόσια σε «δρομολογημένη μελέτη ανάπλασης» του χώρου (!!!).
Το ζήτημα της ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική μάχη για χαρακτηρισμό ολόκληρων εκτάσεων μέσα στη Μαρίνα ως «δασικών» με βασικούς υποστηρικτές της άποψης το Σύλλογο Κατιρλιωτών και το Δήμο Καλαμαριάς –ύστερα από μεταστροφή της πολιτικής του - και οικολογικές ενώσεις, σωματεία και κινήσεις πολιτών.
Τις δράσεις ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ της ΡΕΚΚ (συγκέντρωση σχολικών ειδών που θα διατεθούν σε μαθητές της περιοχής που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα), αλλά και στην ανάγκη της άμεσης συγχώνευσης όλων των κοινωνικών υπηρεσιών είτε αυτά ανήκουν στον Δήμο, είτε στον ΔΟΠΑ& ΑΠΗ, είτε στην Κοινωφελή του Δήμου.
Τον Υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πλατεία Δημαρχείου και στον εγκαταλειμμένο υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στη Μουρουζηδών-Σαμαρά ενημέερώνοντας τη Συνέλευση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς κήρυξε έκπτωτη την κοινοπραξία των εταιριών Θεμελιοδομή- ΕΡΓΟΝ-3 – ΘΕΣΗ Α.Ε., που είχε αναλάβει από το 2003 (!!!) την κατασκευή και εκμετάλλευση των δύο υπόγειων πάρκινγκ του Δήμου Καλαμαριάς επικρίνοντάς την γιατί καθυστέρησε αδικαιολόγητα να ενεργήσει όπως έπρεπε, ώστε κινδυνεύει σήμερα ο Δήμος να επιβαρυνθεί με το ποσό των 3,5 -4 εκ. σε βάθος χρονου 26-28 ετών ευρώ χωρίς να έχει προταθεί και ένα σχέδιο διαχείρισης των χώρων μετά την έκπτωση, ενώ τα υπόγεια νερά θα εξακολουθούν λιμνάζουν στο από την αρχή «αχρηστευμένο» υπόγειο πάρκινγκ της οδού Μουρουζηδών!
Ακόμα, στο πλαίσιο της εισήγησης έκρινε πολύ θετική τη συμμετοχή της ΡΕΚΚ στην πρωτοβουλία “resisTAIΠΕΔ” (εκδήλωση στο Καραμπουρνάκι στις 17 Ιουλίου, συμμετοχή σε ανοιχτές συνελεύσεις και στην ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίστηκε στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης) και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της ΡΕΚΚ στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του «Μπλόκου της Καλαμαριάς» , τις παρεμβάσεις της σε ζητήματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ του Δήμου, όπως πχ την υποβοηθούμενη «διαρροή μαθητικού δυναμικού» μεταξύ σχολικών μονάδων, που προκαλεί την έντονη δυσφορία των καθηγητών του σχολείου και της Β΄ ΕΛΜΕ με συνέπεια τη δημιουργία συνθηκών «εκπαιδευτικής ασφυξίας», στεγαστικών προβλημάτων και την υποβάθμιση των μονάδων από όπου σημειώνεται η «διαρροή».

Ακόμα αναφέρθηκε στην ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ της δημοτικής ομάδας ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΆΣ για την ΕΠΙΒΟΛΉ ΤΉΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΧΎΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ με σκοπό τη διασφάλιση ΤΗΣ ΆΜΕΣΗΣ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΥΜΒΟΎΛΩΝ.

Στο τέλος κατέληξε ότι οι πολίτες οφείλουν στο όνομα της Δημοκρατίας να αντισταθούν ακυρώνοντας ακόμα και με πολιτική ανυπακοή καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης (βλ. «ψευτο-αξιολόγηση» δημοτικών υπαλλήλων κ.α.) και να προωθήσουν σύγχρονες και κοινωνικά επωφελείς λύσεις για τα τοπικά προβλήματα με άξονες την αλληλεγγύη, το σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την προάσπιση των δικαιωμάτων και των εργαζομένων.

Παρουσίασε ακόμα άξονες δράσης για το μέλλον, όπως νέους θεσμούς λαϊκής συμμετοχής , ανοιχτές λαϊκές κατά συνοικίες συνελεύσεις, συνεχή, έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα , την έκδοση διμηνιαίου ή τριμηνιαίου εντύπου με πρωτοβουλία της ΡΕΚΚ, τη συνεχή πρόσβαση και τροφοδότηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , την ένταση της προσπάθειας για μια νέα αισθητική αντίληψη για τους δημόσιους χώρους , αλλά και για τον πολιτισμό στο Δήμο, την ανάληψη πρωτοβουλιών για μία «αυτοδύναμη πολιτιστική ανάπτυξη στηριγμένη στις πολιτιστικές δυνάμεις του Δήμου θέτοντας «εκποδών» τους διάφορους «ατζέντηδες» του πολιτισμού, τον αγώνα για διαφάνεια στις λειτουργίες όλων των υπηρεσιών και την επιβολή των κανόνων της χρηστής διοίκησης , την ανάπτυξη αγώνων για την προάσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων, του πράσινου και της ποιότητας ζωής, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα με άμεσα μέτρα τη Σύσταση Συμβουλίου Νέων , τη Δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στελεχωμένου από καλλιτέχνες για επεξεργασία και παρουσίαση «πολιτικής για τον πολιτισμό» στο Δήμο , το ΑΜΕΣΟ άνοιγμα από πλευράς του Δήμου διαλόγου σε τοπικό επίπεδο για την αξιοποίηση του χώρου από σήμερα του πρ. Στρ. Κόδρα με τη συμμετοχή των πολιτών, και την ανάγκη μιας ιδιαίτερα επεξεργασμένης κοινωνικής πολιτικής για τα ΑΜΕΑ.

Ακολούθησε συζήτηση με παρατηρήσεις, τοποθετήσεις ερωτήσεις και παρεμβάσεις των μελών της Συνέλευσης με ομόφωνη έγκριση του πλαισίου της εισήγησης.
Ακόμα ομόφωνα αποφάσισε η Συνέλευση η Δημοτική Ομάδα να ζητήσει από τη διοίκηση τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αποφασίστηκε ακόμα η δημιουργία πέντε (6) επιτροπών (ομάδων δουλειάς) που θα στηρίζουν το έργο του Σ.Σ. και της Δημοτικής Ομάδας , όπως:
Η Οικονομική Επιτροπή
Η Επιτροπή για θέματα ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΕΡΓΩΝ
Η Επιτροπή για ζητήματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Η Επιτροπή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η Επιτροπή ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
και
Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΡΓΩΝ


Ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή των υπολοίπων – πέρα από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους - μελών του νέου Συντονιστικού Συμβουλίου .
Εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά οι:
Αθανασιάδης Οδυσσέας
Αθανασόπουλος Θανάσης
Δημητριάδης Δημήτρης
Δημητριάδης Σάββας
Ιωάννου Πόλυ
Μυλωνίδης Νίκος
Παπατσεχιλίδης Γιάννης
Σκουλάς Γρηγόρης
Και
Ψωμά Νίκη.
Στο νέο Σ.Σ. θα συμμετέχει και ένας ή μία εκπρόσωπος της Ομάδας Νέων της ΡΕΚΚ.


Επομένως, το νέο Συντονιστικό Συμβούλιο θα αποτελείται από τους οκτώ (8) δημοτικούς συμβούλους Λαμτζίδη Μανόλη, Αγγελοπούλου Δέσποινα, Βουλγαράκη Νεκτάριο, Καζάρα Φιλιώ, Καιμακτσίδη Γιάννη, Καισαρίδη Κυριάκο, Κοταλακίδου Λιάνα και Τεμεκενίδη Άρη και τους Αθανασιάδη Οδυσσέα, Αθανασόπουλο Θανάση, Δημητριάδη Δημήτρη, Δημητριάδη Σάββα, Ιωάννου Πόλυ,
Μυλωνίδη Νίκο, Παπατσεχιλίδη Γιάννη , Σκουλά Γρηγόρη
, Ψωμά Νίκη και έναν ή μία εκπρόσωπος της Ομάδας Νέων της ΡΕΚΚ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!