"Η “Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς” εκφράζει", με ανακοίνωσή της,  "τη δυσαρέσκεια , τη διαμαρτυρία και τη διαφωνία της με την εξέλιξη στο χθεσινό (3.11.2014) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς σε σχέση με τη ματαίωση της συζήτησης του θέματος «Το πρόβλημα της ανεργίας και η αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους», που είχε ζητήσει να συζητηθεί η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»" .


Η ΡΕΚΚ επισημαίνει ότι: "Συγκεκριμένα, ενώ το θέμα αυτό ήταν 2ο κατά σειρά στην ημερήσια διάταξη , προτάχθηκε με ευθύνη του Προέδρου, άλλο θέμα που απασχόλησε επί ώρες το δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα την αντικειμενική υποβάθμισή του και την πρόκληση δικαιολογημένης αγανάκτησης από την πλευρά των εισηγητών και μεγάλης μερίδας των παρισταμένων πολιτών.
Η αποχώρηση της «Λαικής Συσπείρωσης» από τη συζήτηση είχε ως αποτέλεσμα να μη συζητηθεί το εξαιρετικά σημαντικό, επείγον και με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον ζήτημα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να μετατραπεί από όργανο παραγωγής αποφάσεων σε ένα όργανο απλής επικύρωσης των αποφάσεων της συμπολίτευσης .
Στην κατεύθυνση αυτή και σε αυτήν την προσπάθεια δηλώνουμε παρόντες και διατεθειμένοι να αποτρέψουμε την υποβάθμισή του.
Η σημασία της συζήτησης του θέματος δεν είναι μόνο ως προς το περιεχόμενό του, αλλά και στο ότι είναι ένα ζήτημα που έθεσε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη μία δύναμη της αντιπολίτευσης, η οποία έχει απόλυτο δικαίωμα έκφρασης και διατύπωσης αντίθετης προς την κυρίαρχη γνώμη και άποψη της συμπολίτευσης.
Επισημαίνουμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να αποφεύγει τη χρήση ανοίκειων εκφράσεων και τη υιοθέτηση αυταρχικών πρακτικών που δυναμιτίζουν την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης για μία σειρά ζητήματα και ιδιαίτερα για αυτά που θέτουν εντός ή εκτός ημερησίας διάταξης οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος, ζητούμε να οριστεί νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας και συγκεκριμένες δράσεις του Δήμου για την ανακούφιση και στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της ολοένα και διευρυνόμενης ανθρωπιστικής κρίσης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!