Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΡΕΚΚ : "Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς κατά την έναρξη της συνεδρίασής του και πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» Μανόλης Λαμτζίδης έθεσε υπόψη του Δημάρχου και των αρμοδίων Αντιδημάρχων τα παρακάτω θέματα:


1. Ανεξέλεγκτη απόθεση από τις υπηρεσίες του Δήμου στέρεων αποριμμάτων (κλαδιων, παλιών επίπλων κλπ.) σε τμήμα του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα , πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και υποβαθμίζει το περιβάλλον.
2. Αν σχεδιάζεται η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα και αν έχει γίνει σχετική τοπική διαβούλευση με τους κατοίκους/
3. Ποιά ήταν η ατνίδραση της δημοτικής αρχής και ποιες οι ενέργειες , στις οποίες σχεδιάζει να προβεί καθώς στις τελευταίες νεροποντές περιοχές της Νέας Κρήνης στην κυριολεξία «πνίγηκαν στο νερό».
4. Αν έχει ζητηθεί από την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και έχει τεθεί υπόψη του Δήμου, ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών κατασκευής του σταθμού «Καλαμαριά» στη συμβολή των οδών Αιγαίου και Πόντου και των άλλων προπαρασκευαστικών εργασιών από ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ δεδομένου ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι καταστηματάρχες υφίστανται από τώρα τις συνέπειες αυτών των εργασιών , που εκτελούνται ακόμα και σε ακατάλληλες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις ώρες και με ακανόνιστο τρόπο και απροσδιόριστη διάρκεια.


5. Ποια είναι η νομική και πραγματική κατάσταση στους δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης (Πλατεία Δημαρχείου και Μουρουζηδών) , των οποίων η ανάδοχη κοινοπραξία κηρύχθηκε έκπτωτη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα : Ποιος εισπράττει και διαχειρίζεται τα έσοδα από το χώρο στάθμευσης της Πλατείας Δημαρχείου και ποιος έχει την ευθύνη λειτουργίας του και αν θα εξακολουθήσει να υφίσταται η ίδια , όπως έχει διαπιστωθεί και παλιότερα, κατάσταση στον δεύτερο χώρο που δεν λειτουργεί , στην Μουρουζηδών , ο οποίος φέρεται ότι έχει κατακλυσθεί με νερά, πράγμα που ενδεχόμενα να έχει επιδεινωθεί μετά τις τελευταίες νεροποντές.
6. Αν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς έχει συμπληρώσει και έχει αποστείλει το ερωτηματολόγιο του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ , που έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών από τους Δήμους με σκοπό τη δήθεν «συνεργασία», αλλά αποσκοπεί στην «υποδούλωση» των ΟΤΑ στα σχέδια του Γερμανικού επιχειρηματικού κεφαλαίου.
7. Ποια είναι η τύχη των προτάσεων της «ΡΕΚΚ», όσον αφορά στη μετονομασία της οδού «ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ» στην Καλαμαριά, σε οδό «ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΥΓΗΤΙΔΗ» και στην εγκατάσταση συστήματος ζωντανής αναμετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!