Λάβαμε από τη ΡΕΚΚ την ακόλουθη ανακοίνωση - καταγγελία για το χώρο του πρώην σταρτοπέδου Κόδρα: 

"Απομακρύνθηκαν τα «στέρεα απόβλητα» από το Κόδρα- «Φόβος και τρόμος» το παράνομο «κυνοκομείο» για τους πολίτες της Καλαμαριάς.- Ανοιχτή «Μάντρα οικοδομικών υλικών» μέσα σε τμήμα του Κόδρα

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς κατέγραψε μία μεγάλη νίκη. Συγκεκριμένα:
Φίλοι και μέλη της ΡΕΚΚ πριν από δύο μήνες περίπου ανακάλυψαν ότι μέσα στα όρια του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα πίσω από το γήπεδο του Απολλωνα και σε μικρή απόσταση από συγκρότημα σχολείων οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς συστηματικά αποθέτουν αδρανή υλικά με συνέπεια να μετατραπεί ο χώρος σε υπαίθρια «χωματερή».
Μετά από διαβήματα, καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο, δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τη διατύπωση απειλής προσφυγής στον αρμόδιο Εισαγγελέα Περιβάλλοντος και στις άλλες αρμόδιες αρχές, που έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΕΚΚ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση του Δήμου αναγκάστηκε να τα απομακρύνει, ώστε σήμερα, αρχές Ιανουαρίου, εκείνο το τμήμα είναι καθαρό.
Ωστόσο, παρά τη δέσμευση του Δημάρχου ότι, μετά το τραγικό επεισόδιο της επίθεσης εξαγριωμένων σκυλιών «τροφίμων» του παράνομου κυνοκομείου, ότι το κυνοκομείο θα διαλυθεί και τα φιλοξενούμενα ζώα θα μεταφερθούν αλλού -μέχρι και σήμερα- το παράνομο κυνοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί και να προκαλεί- εξαιτίας του πρόσφατου περιστατικού - «φόβο και τρόμο» στους πολίτες της Καλαμαριάς .
Αυτό κατήγγειλαν πολίτες της Καλαμαριάς το Σάββατο πρωί που έκαναν τον περίπατό τους στις παρυφές του χώρου του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα ή προμηθεύονταν λαχανικά από την αγορά Βιολογικών Προϊόντων.
Επιπρόσθετα, σε άλλα σημεία του χώρου πρ. Στρατοπέδου διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι αποθέτουν οικοδομικά υλικά , που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα.
Η «ΡΕΚΚ» δηλώνει πλήρη ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπερασπίστηκε αποτελεσματικά το δημόσιο χώρο απέναντι στις υπηρεσίες του Δήμου , εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός της διατήρησης του παράνομου κυνοκομείου παρά τις υποσχέσεις του Δημάρχου για απομάκρυνσή του , επισημαίνει την αδράνεια του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και του Προέδρου του Στ. Ζαμπέτογλου, και δηλώνει ότι θα προσφύγει αμέσως μετά τις γιορτές στις αρμόδιες αρχές διότι η ύπαρξη του παράνομου κυνοκομείου στο χώρο αποτελεί πηγή «φόβου και τρόμου» για τους πολίτες της Καλαμαριάς.
Ακόμα ζητάει την άμεση απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών από το χώρο με φροντίδα και μέριμνα των αρχών."

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!