Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από τη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς για το θέμα του παράνομου κυνοκομείου στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα:

"Με το με αρ. πρωτ. Οικ.26/5.1.2015 έγγραφό του το Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) απευθυνόμενο στο Δήμο Καλαμαριάς και στο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. , όπως και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), στο Περιφερειακό Κλιμάκιο Θεσσαλονίκης της ΕΤΑΔ και στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς , ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε ηλικιωμένος Καλαμαριώτης απο σκυλιά «φιλοξενούμενα» στο παράνομο κυνοκομείο μέσα στο στρατόπεδο Κόδρα, θέτει «λόγω συνδρομής κινδύνου για τους διερχόμενους» για άλλη μία φορά το ζήτημα της ΑΜΕΣΗΣ απομάκρυνσης του «παράνομου κυνοκομείου» και των «προχείρων ακαλαίσθητων κατασκευών» υπενθυμίζοντας στους αποδέκτες του εγγράφου ότι το κτήριο Κ23 είναι χαρακτηρισμένο «μνημείο»
(Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΙΝΕΣΑΚ/12366/14/3/2007 , ΦΕΚ 113/ΑΑΠ/28.3.2007) και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα είναι χαρακτηρισμένος «ιστορικός τόπος» (Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/43539/28.6.2005 , ΦΕΚ 986/Β/14/7.2005).
Στο ίδιο έγγραφο η υπηρεσία επικαλείται επίσης τις διατάξεις του ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (άρθρ. 10 παρ. 3, 14 και 16).
Με το ίδιο έγγραφο ζητείται η «…αποκατάσταση του χώρου» βάσει μελέτης στην οποία θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του διατηρητέου κελύφους...»
Υπενθυμίζεται ότι σε σχέση με την ύπαρξη του «κυνοκομείου» ήδη έχουν ασκηθεί ήδη ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημάρχου Καλαμαριάς για «καταπάτηση ιστορικού χώρου» (του πρ. Στρ. Κόδρα) και σε βάρος ηλικιωμένου ατόμου , που φέρεται ως «υπεύθυνος
του «παράνομου κυνοκομείου» για «κακομεταχείριση ζώων», ενώ έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για τον σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου Καλαμαριώτη που δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αδέσποτα σκυλιά «φιλοξενούμενα» στο «παράνομο κυνοκομείο» στις 7.12.2014.
Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε και στις Διευθύνσεις Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Προμηθειών, Υποδομών και Διαχείρισης Υλικού του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης (λόγω χαρακτηρισμού του Κόδρα ως «άλσους-πάρκου»), στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και στο Συλλογο Κατιρλιωτών.
Η ΡΕΚΚ ζητάει την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου για απομάκρυνση του «κυνοκομείου» από το Κόδρα, τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας για τους διερχόμενους το στρατόπεδο Κόδρα , την «ασφαλή» μεταφορά και τοποθέτηση των αδέσποτων ζώων σε κατάλληλους χώρους, τη συμμόρφωση του Δήμου , του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και της ΕΤΑΔ με το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και αξιώνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να παρέμβουν για την προστασία της περιοχής".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd