Από τη ΡΕΚ Καλαμαριάς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση - καταγγελία :

"25 αδέσποτα σκυλιά , «φιλοξενούμενοι» του παράνομου κυνοκομείου , που λειτουργεί μέσα στο χώρο του Πρ. Στρατοπέδου Κόδρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Εισαγγελικής αρχής με βάση το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί αύριο στο ακροατήριο του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης υπερήλικας, μέσα σε δύο χρόνια (2012-2013) κατασπαράχθηκαν από «συγκατοίκους» τους, άλλα μεγαλύτερα ζώα.
Το άτομο αυτό με την ανοχή του Δημάρχου Καλαμαριάς και του Προέδρου του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. έχει εγκατασταθεί σε ένα διατηρητέο κτήριο και έχει μετατρέψει την αυλή του σε «κυνοκομείο», παρά τις αντιδράσεις των αρχών!
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους της Πανελληνιας Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής 115 Φιλοζωϊκών Σωματείων και άλλων 136 φιλόζωων πολιτών , που κατατέθηκε στις 22.5.2013.
Το άτομο αυτό που εμφανίζεται ως «υπεύθυνος του κυνοκομείου» κατηγορείται για παράβαση διατάξεων του ν 4039/2012 (Νόμος για τα Ζώα συντροφιάς: προστασία από την εκμετάλλευση,υποχρεώσεις ιδιοκτητών ) σχετικών με την κακοποίηση ζώων συντροφιάς.

Η ύπαρξη και «λειτουργία» αυτού του παράνομου κυνοκομείου αποτελεί σκάνδαλο, γιατί λειτουργεί «κάτω από τη μύτη» του Δημάρχου Καλαμαριάς, ο οποίος τελεί σε πλήρη γνώση του θέματος, και με την ανοχή του Αντιδημάρχου Καλαμαριάς Στ. Ζαμπέτογλου, ο οποίος είναι και επι πολλά χρόνια Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.).
Επανειλημμένα, δημόσιες αρχές με έγγραφά τους ζήτησαν να απομακρυνθεί η κατασκευή αυτή με πρόσφατο το με αρ. πρωτ. Οικ.26/5.1.2015 έγγραφό του Τμήματος Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), που απευθύνθηκε στο Δήμο Καλαμαριάς και στο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. , όπως και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), στο Περιφερειακό Κλιμάκιο Θεσσαλονίκης της ΕΤΑΔ και στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς.
Η ενέργεια αυτή προσλαμβάνει ιδιαίτερα επίκαιρο χαρακτήρα ύστερα και από την επίθεση που δέχθηκε ηλικιωμένος Καλαμαριώτης απο σκυλιά «φιλοξενούμενα» στο παράνομο κυνοκομείο μέσα στο στρατόπεδο Κόδρα στις 7.12.2014 , που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του.
Η υπηρεσία με το έγγραφο αυτό θέτει «λόγω συνδρομής κινδύνου για τους διερχόμενους» για άλλη μία φορά το ζήτημα της ΑΜΕΣΗΣ απομάκρυνσης του «παράνομου κυνοκομείου» και των «προχείρων ακαλαίσθητων κατασκευών» υπενθυμίζοντας στους αποδέκτες του εγγράφου ότι το κτήριο Κ23, το οποίο αποτελεί τη βάση του «κυνοκομείου» είναι χαρακτηρισμένο «μνημείο»
(Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΙΝΕΣΑΚ/12366/14/3/2007 , ΦΕΚ 113/ΑΑΠ/28.3.2007), ενώ το πρώην στρατόπεδο Κόδρα είναι χαρακτηρισμένος «ιστορικός τόπος» (Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/43539/28.6.2005 , ΦΕΚ 986/Β/14/7.2005).
Στο ίδιο έγγραφο η υπηρεσία επικαλείται επίσης τις διατάξεις του ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (άρθρ. 10 παρ. 3, 14 και 16).
Τέλος, η ίδια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το αρ. πρωτ. 504742/14497/12.12.2014 έγγραφό της απευθυνόμενο στο Δήμο Καλαμαριάς, στο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. και στο Α.Τ. Καλαμαριάς αποφασίζει την άμεση απομάκρυνση όλων των αδέσποτων ζώων από το «κυνοκομείο» και τη σφράγισή του.
Πρόλα αυτά , την Καθαρή Δευτέρα , ενώ οι Καλαμαριώτες γιόρταζαν τα «Κούλουμα» μέσα στο πρ. Στρατόπεδο Κόδρα, το παράνομο «κυνοκομείο» λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο εκεί, ήταν «εν λειτουργία» και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς παρών"!

Η «ΡΕΚΚ» καταγγέλλει για άλλη μία φορά αυτό το « διαρκές σκάνδαλο» , την ανικανότητα και αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. να επιβάλουν τη νομιμότητα, και ζητάει ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ της απόφασης της Περιφέρειας , την απομάκρυνση των «άτυχων» ζώων σε συνθήκες ασφάλειας και , τη διακοπή της λειτουργίας του παράνομου κυνοκομείου και την σφράγισή του.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!