Από τη ΡΕΚΚ λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Διανύουμε μια περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης.
Δίνει τη μάχη ώστε να βγούμε από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, νέες απολύσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όλοι αυτοί που οδήγησαν το θεσμό της ΤΑ στην απαξίωση και στην οικονομική αφαίμαξη, χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την αυτοτέλεια της λειτουργίας της.
Επί πέντε χρόνια, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επέβαλαν περικοπές στους πόρους (μείωση ΚΑΠ κατά 66%), απολύσεις ,μειώσεις μισθών, συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών δομών, το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας κ.α.
Θεωρούμε ότι η απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος , αποτελεί μία εξαναγκαστική ρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πιστωτική ασφυξία που προσπαθούν να επιβάλουν στη χώρα οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Όσοι επιθυμούν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα , ας το δηλώσουν ξεκάθαρα και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία που αισθάνεται, για πρώτη φορά μετά από χρόνια λιτότητας ,βαθειάς ύφεσης και μνημονίου, να δίνεται από ελληνική κυβέρνηση μια ειλικρινής μάχη για τη διάσωση της αξιοπρέπειας του λαού μας.
Η Αυτοδιοίκηση, σε τόσο κρίσιμες και οριακές στιγμές, οφείλει να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στις εκρηκτικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Μόνο ένα οικονομικά και δημοσιονομικά αυτοδύναμο κράτος μπορεί να εγγυηθεί την βιωσιμότητα, τη στήριξη και εν τέλει την αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Διαφωνούμε βέβαια με την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετήσει σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της Βουλής με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε τη διαβούλευση με τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως αναγκαία και περισσότερο αποτελεσματική.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΡΕΚΚ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών, κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.
ΥΓ. Το ίδιο κείμενο κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς ως σχέδιο ψηφίσματος κατά τη σχετική συζήτηση, που εγινε τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!