Αποκλειστική συνέντευξη του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου στο Kalamarianews.

«Η Καλαμαριά είναι ένας ιδιαίτερος τόπος για μένα», δηλώνει ο Μητροπολίτης Ιουστίνος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο kalmarianews και συμπληρώνει «Μου έκανε εντύπωση ότι εγκλιματίστηκα και έγινα αποδεκτός από τον κόσμο τόσο γρήγορα. Με έκαναν να αισθανθώ όμορφα και άνετα».
«Ήμουν επτά χρόνια στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και λάτρεψα αυτήν την πόλη», προσθέτει.
«Η αγάπη των Καλαμαριωτών με έχει συγκινήσει και αισθάνομαι ότι πρέπει να φανώ αντάξιός της», καταλήγει.
Όταν τον ρωτάμε για τους στόχους που έχει θέσει ως προτεραιότητα στη νέα του διακονία μας απαντά ότι πρώτος του στόχος είναι πάντα να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον Θεό.
«Για μένα ο επίσκοπος πρέπει να προσφέρει την ανανέωση της σχέσης των πιστών με τον Θεό» και συμπληρώνει «Ο επίσκοπος πρέπει να ενδιαφέρεται για όλους τους ανθρώπους ακόμη και γι’ αυτούς που αμφισβητούν τον ίδιο, την εκκλησία ή και τον Θεό». «Σκοπεύω με την ταπεινή διακονία μου να αναδειχθεί το πρόσωπο του Χριστού και όχι του επισκόπου» καταλήγει.


«Με την αγάπη και την αλήθεια σκοπεύω να φέρω κοντά στην εκκλησία τους ανθρώπους» προσθέτει για να επισημάνει ότι «Ο επίσκοπος δεν πρέπει να δείχνει ότι εξουσιάζει αλλά ότι διακονεί. Να είναι δίπλα στον πιστό καθημερινά. Πρώτος στις λύπες και όχι πρώτος στις χαρές», προσθέτει.
«Θέλω να ενισχύσω το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας στην περιοχή μου καθώς η εκκλησία δεν απευθύνεται μόνον στην ψυχή αλλά στον όλον άνθρωπο. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ελλείψεις της Πολιτείας στο χώρο αυτόν και να προσφέρουμε την αξιοπρέπεια στον άνθρωπο. Αλλά το έργο αυτό πρέπει να γίνεται αθόρυβα και μυστικά» , καταλήγει.
«Δεν διεκδικώ ούτε πρωτοτυπίες ούτε σπουδαία πράγματα, απλά πράγματα θέλω να κάνω που να βοηθήσουν τον λαό», προσθέτει και συνεχίζει «προσωπικά δεν μ’ αρέσει ο λαός να έρχεται στην εκκλησία στα δύσκολα, από ανάγκη δηλαδή αλλά θα προτιμούσα από αγάπη. Δεν πρέπει να έχουμε με το Θεό σχέση συμφέροντος αλλά ελευθερίας και αγάπης».
«Θέλω να είμαι ρεαλιστής, ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θέλω ο λαός να με γνωρίσει και να με αγαπήσει. Δεν επιθυμώ να επικεντρώνεται στο πρόσωπό μου η εικόνα του επισκόπου. Είμαι χαρούμενος για την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε στην Καλαμαριά αλλά θέλω και να αποδείξω την αξία μου στην πράξη», καταλήγει.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!