Την Τετάρτη ξεκινά δρομολόγια ο "Άη Γιώργης", το δεύτερο καραβάκι της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Σαρωνικό Κόλπο και αναμένεται το βράδυ της Τρίτης στον Θερμαϊκό.
"Λόγω καιρικών συνθηκών καθυστέρησε η άφιξη του δεύτερου πλοίου" δήλωσε ο πλοιοκτήτης, Μανώλης Κάιλας και διευκρινίζει ότι στο εξής τα πλοία θα διανυκτερεύουν το ένα στην Περαία και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Με την έναρξη των δρομολογίων, η συχνότητά τους θα πυκνώσει και τα "ταξιδάκια" θα γίνονται πλέον ανά μία ώρα


Από τα δεδομένα της κίνησης του "Αη Γιώργη", θα εξαρτηθεί και το αν δρομολογηθεί και τρίτο καραβάκι. "Αρχικά είχαμε προγραμματίσει στάση και στην Καλαμαριά όμως η κίνηση, όπως ξεκίνησε, δεν ήταν ικανή να υποστηρίξει τα τρία πλοία. Εφόσον το δεύτερο καλύψει την πληρότητά του, θα φέρουμε ένα ακόμη πλοίο, οπότε η Καλαμαριά σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σταθμός μέχρι τέλος Ιουλίου", προσθέτει ο κ. Κάιλας.

Τα πρώτα δρομολόγια κάθε μέρα θα γίνονται στις 9.30 το πρωί από Θεσσαλονίκη και στις 8.30 από την Περαία ενώ στις 9 με 9.30 το βράδυ θα ξεκινούν τα τελευταία δρομολόγια και από τους δύο "σταθμούς"


Την ίδια στιγμή εξετάζονται βελτιώσεις στο εγχείρημα της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου στον Θερμαϊκό Κόλπο με το πρώτο πλοιάριο, τον "Κωσταντή". "Ο σχεδιασμός μας για την επόμενη χρονιά, το 2015, περιλαμβάνει ταχύτερα και περισσότερα πλοία" διευκρινίζει ο πλοιοκτήτης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!