Με παιδικά χαμόγελα και ζωντάνια γεμίζει από σήμερα Δευτέρα 27/3 και για μια εβδομάδα περίπου, η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της «οδού Χηλής», καθώς ξεκίνησε το 7ο Φεστιβάλ Παιδείας με τίτλο «Το σχολείο αλλιώς»  που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, καθιερώνοντάς το ως έναν επιτυχημένο πολιτιστικό θεσμό.

Πρωταγωνιστές  είναι μικροί και μεγάλοι μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια των καθηγητών και των δασκάλων τους θα παρουσιάσουν στη μαθητική κοινότητα τις καλλιτεχνικές δεξιότητες, τις αναζητήσεις και τις ανησυχίες τους, το ταλέντο, τη φαντασία τους αλλά  και την δημιουργικότητά τους.


Κεντρικοί άξονες των εκδηλώσεων το θέατρο, ο χορός, το τραγούδι  και η μουσική, ενώ στο φουαγιέ και την αίθουσα του θεάτρου θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα έκθεση εικαστικών και άλλων δημιουργιών των μαθητών του 1ου, 20ου και 23ου Δημοτικών Σχολείων.Στο 7ο Φεστιβάλ Παιδείας, που ξεκινάει κάθε μέρα στις 9.30 το πρωί και  θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, θα συμμετάσχουν περίπου  1500 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 13 Δημοτικά Σχολεία, 3 Γυμνάσια 2 Λύκεια και το ΕΠΑΛ. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.  

Την αυλαία άνοιξε σήμερα το πρωί, το 4ο Νηπιαγωγείο,  με παραδοσιακούς χορούς, ενώ τη σκυτάλη πήραν αμέσως μετά το 8ο Δημοτικό με μοντέρνους χορούς, το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς  παρουσιάζοντας  την «Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής», και συνεχίστηκε με το θεατρικό «Όταν η ποίηση συνάντησε τη μουσική» από το
13ο Δημοτικό και η μέρα έκλεισε και πάλι με παραδοσιακούς χορούς από το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

progr fest paideias17 1

progr fest paideias17 2

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd