Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Mihai Tanasescu, υπέγραψαν σήμερα δανειακή σύμβαση με τους γνωστούς ευνοϊκούς όρους, ύψους 200 εκ. ευρώ. Το πόσο αποτελεί την α’ δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης, συνολικού ύψους 400 εκ. για το έργο της Επέκτασης προς Καλαμαριά του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκδήλωσης από την ΕΤΕπ, για την υπογραφή συμφωνιών σχετικά με τα μεγάλα έργα της Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Προέδρου της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer και των Υπουργών Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, ο Πρόεδρος της ΑΜ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους επιτελείς της ΕΤΕπ, για το έργο και το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜ, δήλωσε τα εξής:
«η ΕΤΕπ για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στο έργο και τη τεχνογνωσία της ΑΜ, καθώς η υλοποίηση των έργων δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ένταξή τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποστήριξη της ΕΤΕπ, της οποίας η συμβολή είναι καθοριστική από την έναρξη λειτουργίας της ΑΜ έως σήμερα, υποστηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας καθώς σημαντικά χρηματικά ποσά εκταμιεύονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας μας».

Η κατασκευή της Επέκτασης προς Καλαμαριά, του Μετρό Θεσσαλονίκης, ώς έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και δανειοδοτείται από την ΕΤΕπ, με συνολικό προϋπολογισμό 518 εκ. €. Περιλαμβάνει 5 νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής. Προβλέπονται επίσης οι υποδομές για την μελλοντική επέκταση της Γραμμής προς Αεροδρόμιο, καθώς και η κατασκευή οργανωμένου χώρου Μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στον σταθμό «Μίκρα», ενώ προγραμματίζεται παράλληλα και η κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων στην ίδια θέση.

Με την λειτουργία της επέκτασης, το Μετρό θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς αναμένεται ότι η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά. Με το έργο αυτό αναμένεται ότι θα εξυπηρετούνται περισσότερο από 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 5 έτη και θα παραδοθεί εντός του 2018.

Αναμφισβήτητα, το Μετρό αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. συνεχίζει με μεθοδικότητα να σχεδιάζει και να μελετά τις περαιτέρω επεκτάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!