"Από τη δημιουργία της Επιχειρηματικής Ιδέας στην ίδρυση της Νέας Επιχείρησης”.

Με επιτυχία υλοποιήθηκε, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΚΕΔΚΑ, ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καλαμαριάς- “Επιχειρείν”, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Οικονομικής Ανάλυσης & Πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, μεταξύ 29/9 και 22/10/2014.

 

Οι εκπαιδευθέντες είχαν την ευκαιρία να αποσαφηνίσουν και να κατανοήσουν
α. τις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και της μεταξύ τους άρρηκτης σχέσης,
β. τη διάκριση μεταξύ της καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας και της επιχειρηματικής ευκαιρίας, και,
γ. την “κατά συρροή” λειτουργική διάσταση της επιχειρηματικότητας.
Τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες
- δημιουργίας καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας ή εντοπισμού της ευκαιρίας, και,
- ίδρυσης και οργάνωσης της νέας επιχείρησης μέσα από δώδεκα, αναγκαία, στάδια εφαρμογής.
Επιπλέον, διαμόρφωσαν μια θετικότερη εικόνα για την επιχειρηματικότητα, καθώς και την προσδοκία σταδιοδρομίας τους, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως επιχειρηματίες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Η υψηλή αξιολόγηση των 16, τελικά, που παρακολούθησαν με συνέπεια το σεμινάριο, αλλά και οι υποδείξεις τους για περαιτέρω βελτίωσή του, οδήγησαν τη διεύθυνση της ΚΕΔΚΑ -που κάλυψε το κόστος του σεμιναρίου- και τον Διευθυντή της κ. Χριστόδουλο Κουτσουλιάνο, στην απόφαση να επαναληφθεί και στη νέα χρονιά.
Την υλικοτεχνική υποστήριξη, από την πλευρά της ΚΕΔΚΑ, παρείχαν οι κ.κ. Γαλήνη Ιορδανίδου και Έλσα Σολομωνίδου, ενώ από το “Επιχειρείν”, ο κ. Ελευθεριάδης Αλέξανδρος. Την εκπαίδευση διενήργησε ο κ. Ηρακλής Ι. Γωνιάδης, επιχειρηματίας, διδάκτορας στην Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης & Πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και σύμβουλος διοίκησης του “Επιχειρείν”.
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορεί κανείς να δει την αξιολόγηση του σεμιναρίου από αυτούς που το παρακολούθησαν στο σύνολό του:
https://docs.google.com/forms/d/1Sa6CkIAhdp77g5uIvU4n0avv3BFbyXtxIwRKU1yeJeI/viewanalytics

Στις 10/11/14, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5.30μμ, θα παρουσιαστούν οι επιχειρηματικές προτάσεις από τρεις ομάδες εκπαιδευομένων, στο πλαίσιο της καλύτερης εμπέδωσης των όσων έχουν διδαχθεί κατά την κανονική διεκπεραίωση του σεμιναρίου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd