Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά προχωρά και οι εργασίες ξεκινούν στο τέταρτο κατά σειρά εργοτάξιο, την Καλαμαριά, μετά τη Νομαρχία, τη Μίκρα και τη Νέα Κρήνη.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, ξεκινούν οι παρακάμψεις των δικτύων οργανισμών κοινής ωφελείας για την κατασκευή του ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητες, σε πρώτη φάση, οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Στην οδό Πόντου, στο ρεύμα πορείας προς Μίκρα, από την συμβολή της με την οδό Ριζούντος έως την οδό Σουμελά θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από το άλλο ελεύθερο ρεύμα πορείας, με μια λωριδα ανά κατέυθυνση (αμφιδρόμηση).
Στην οδό Μεταμορφώσεως από τη συμβολή της με την οδό Πόντου έως την συμβολή της με την οδό Αμισού, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, με ταυτόχρονη κατάληψη τμημάτων των πεζοδρομίων Η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων με κατεύθυνση από Πόντου και Αιγαίου προς Μεταμορφώσεως θα γίνεται μέσω των οδών Πόντου – στροφή στην οδό Ριζούντος – αριστερά στην οδό Αμισού και δεξιά στην οδό Μεταμορφώσεως.
Αντιστρέφεται η φορά κίνησης της οδού Επανομής, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πόντου και Ανδριανουπόλεως και μονοδρομείται με φορά κίνησης προς την οδό Πόντου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ανδριανουπόλεως – δεξιά στην οδό Επανομής – ευθεία στην οδό Ριζούντος – αριστερά στην οδό Αμισού και δεξιά στην οδό Μεταμορφώσεως.
Μετατρέπεται σε αδιέξοδο το τμήμα της οδου Πανανικόλα από τη συμβολή της με την οδό Αμισού έως και την συμβολή της με την οδό Πόντου. Για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα θα γίνεται μέσω της Αμισού.


Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των ΙΧ οχηματων :

Στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Χρυσουλίδου και Μ.Παρανίκα.

Στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Ιασωνίδου και Παπακυρίτση.

Σε τμήμα της οδού Επανομής πριν από τη συμβολή της με την οδο Πόντου.

Στο τμήμα της οδου Ριζούντος, μεταξύ των οδών Πόντου και Αμισου.

Στο τμήμα της οδού Αμισού, μεταξύ των οδών Ριζούντος και Μεταμορφώσεως.

Στο τμήμα της οδού Αιγαίου, μεταξύ των οδών Πόντου και Χαλδίας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 6 μήνες.

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης θέλει να ευχαριστήσει, εκ των προτέρων, τους πολίτες της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς για την κατανόησή τους. Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 18.00 θα γίνει αναλυτική ενημέρωση του κοινού, μαζί με τον Δήμο Καλαμαριάς, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!