powered by Agones.gr - livescore

 

Τους στόχους και τον σχεδιασμό της περιόδου παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το προεδρείο της ΠΑΕ Απόλλων 1926.
Τον λόγο πήρε αρχικά ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Ανατολίτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Αχιλλέα Χαραλαμπίδη για την προσφορά του, αναφέρθηκε στη δική του παρουσία στο σύλλογο και στους άξονες που θα κινηθεί η διοίκηση

Βασίλης Ανατολίτης:O Απόλλων δεν είναι απλά μια εταιρία, αλλά ιδέα. Έχει τις ρίζες του στην ποντιακή γη, και αυτά τα χαρακτηριστικά της καταγωγής του πρέπει ν αναδείξουμε. Βρέθηκα στην ομάδα πριν 1,5 χρόνο για να βοηθήσω τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και από τον Αύγουστο αποδέχτηκα την πρόταση να αναλάβω την προεδρία της ΠΑΕ. Φτιάξαμε μια ομάδα από το μηδέν, αργήσαμε να ξεκινήσουμε και είναι φυσιολογικό να μην έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις ακόμη και τρέχουμε για να προλάβουμε.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου δεν συντηρήθηκε σωστά το καλοκαίρι, ήταν σε κακή κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν δώσαμε στην έδρα μας κανέναν φιλικό, κι έχουμε ρίξει το βάρος ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο για την έναρξη της σαιζόν. Ευτυχώς έχουμε πάρει παράταση για την άδεια τέλεσης αγώνων από τη Γ.Γ.Α. μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου κι έτσι υπάρχει ο χρόνος για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τον ερασιτέχνη πάνω στο θέμα αυτό.

Είμαστε χαρούμενοι για την οργάνωση των ακαδημιών μας, για να μπορέσουμε να βγάλουμε μια μέρα και τα δικά μας παιδιά που θα παίζουν στην επαγγελματική ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 250 παιδιά και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε φτάσει τα 300.Πρέπει εκεί να ρίξουμε το βάρος, η ομάδα είναι κρίμα που δεν έχει βγάλει κάποιον παίκτη τα τελευταία χρόνια, θα δουλέψουμε για να έχουμε αποτέλεσμα στον τομέα των υποδομών.

Στον αγωνιστικό τομέα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, ξεκινήσαμε αργά, είχαμε ένα πλεονέκτημα όμως σε σχέση με άλλες ομάδες, ότι μπορούμε να έχουμε στην ομάδα και παίκτες άνω των 24 ετών, επειδή είμαστε οκ με την αδειοδότηση. Είμαι σίγουρος πως στον τομέα αυτό κάναμε το καλύτερο δυνατό για να ενισχυθούμε και υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να έχουμε άλλη μια προσθήκη παίκτη μέχρι αύριο το μεσημέρι.
Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με έξι ομάδες να πέφτουν, ενώ από την πέμπτη θέση και κάτω συμμετέχεις στα play-out. Μόνο η 4η θέση είναι αδιάφορη, οι τρεις πρώτες συμμετέουν στα playoff της ανόδου με τις τρεις του Νότου. Γι αυτό πρέπει όλοι να είμαστε κοντά και να βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί.
Στον τομέα των χορηγιών τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από πέρσι καθώς υπάρχει μείωση από ΟΠΑΠ και ΟΤΕ tv και μάλιστα η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Κάνουμε ενέργειες για να εξασφαλίσουμε και άλλες χορηγίες.

Κυκλοφόρησαν και τα διαρκείας της ομάδας, θέλουμε τη βοήθεια όλων γιατί μας περιμένει ένας γολγοθάς, με τις υποχρεώσεις μας να ξεκινούν στις 25/9 για το κύπελλο και στις 28/9 για το πρωτάθλημα.

Εκτός από την αλλαγή στη προεδρία της ΠΑΕ, το υπόλοιπο ΔΣ παραμένει ως έχει με τον κ. Λουϊζίδη, τον κ. Κώστα Ζώη που είναι και ο σύνδεσμος μας με το ποντιακό στοιχείο, ως μέλος της Ένωσης Ποντίων, τον Μιχάλη Φωτιάδη, που βοήθησε πάρα πολύ πέρσι στις εργασίες για τον γήπεδο μαζί με μια ομάδα φίλων και οργανωμένων και τον Παναγιώτη Χατζηανδρέου, που είναι και εκπρόσωπος του ερασιτέχνη, ως πρόεδρος του ΜΓΣ, με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία.

Το team πλαισιώνουν τρεις ειδικοί σύμβουλοι:
-O Κώστας Κατσαρός, για θέματα ακαδημιών
-Ο Βασίλης Ταξόπουλος για θέματα μάρκετινγκ
Και ο Σταύρος Βουλγαράκης, που ήταν πέρσι στη διοίκηση, παραιτήθηκε με την αποχώρηση του Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, θα μας βοηθήσει όμως με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Έχουμε προσλάβει τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο ως τεχνικό διευθυντή στις ακαδημίες και εκεί εργάζονται άλλοι 6 προπονητές, με προοπτική να γίνουν 7, εφ όσον έχουμε πάρα πολλά παιδάκια στην ομάδα.
Εχουμε μια πρόταση και θα προχωρήσουμε σε αδελφοποίηση με τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, όπου θα παίξουμε και ένα φιλικό.
Είμαστε κοντά και με τους συνδέσμους φιλάθλων που στηρίζουν την ομάδα. Θα κάνουμε συναντήσεις με όλους, και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκτός, υπάρχουν φίλοι που μας στηρίζουν παντού στην Ελλάδα, στην Αθήνα υπάρχει σύνδεσμος, και υπάρχει και ενδιαφέρον και από το εξωτερικό στη Στουτγκάρδη συγκεκριμένα. Θα έρθουμε σε επαφή με όλους αυτούς του ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, στόχος μας είναι όπου υπάρχει Πόντιος να ακούγεται και ο Απόλλων.

Εχουμε απεριόριστη βοήθεια και από τον Όμιλο Φίλων Απόλλωνα Πόντου, τον οποίο ευχαριστώ, για μένα ο όμιλος αποτελεί κομμάτι της διοίκησης.
Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε ένα δυνατό φιλικό στις 20/9 στην έδρα μας, όπου θα είναι έτοιμος και ο αγωνιστικός χώρος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κύριος Ανατολίτης επεσήμανε
-Για την κάλυψη του μπάτζετ: Είμαστε σε καλό δρόμο, είναι δύσκολες οι εποχές, θα κάνουμε το παν η ομάδα να έχει καλή λειτουργία, και αν τελικά υπάρξει άνοιγμα θα καλυφθεί από τη διοίκηση. Χρειαζόμαστε βέβαια τη βοήθεια όλως, θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, πρέπει να αυξήσουμε τα εισιτήρια που έκοψε η ομάδα πέρσι.
-Για τη συμφωνία που υπάρχει με τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη: Είναι μια συμφωνία κυριών που έχουμε κάνει και δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο
-Για ένα θέμα σχετικά με την παραχώρηση γηπέδων της ΕΠΣΜ στη Μίκρα για προπονήσεις: Κάναμε ένα αίτημα αλλά η απάντηση είναι αρνητική. Θα προσπαθήσω μέσω της περιφέρειας, (στην οποία είμαι εδώ και 3,5 χρόνια περιφερειακός σύμβουλος, και έχω επανεκλεγεί και για την επόμενη 5ετία) να έχουμε κάποια αποτέλεσμα με την εύρεση χώρων στο στρατόπεδο ωστε να φτιάξουμε γήπεδα προπονητικά για τις ακαδημίες αλλά και την πρώτη ομάδα
-Για το αν υπάρχει θέμα αποχώρησης του κυρίου Λουϊζίδη από τη διοίκηση: Όλοι κρινόμαστε στην ομάδα από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή.Ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης στην ομιλία του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Βασίλη Ανατολίτη και αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα, με τη χορηγία του ΟΠΑΠ να είναι μειωμένη, και προέβλεψε πως πολλές ομάδες θα έχουν πρόβλημα στο να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Γι αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τη διοίκηση στο έργο της, και ο ίδιος θα είναι αρρωγός, και όταν βεβαιωθεί για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ θα μεταβιβάσει και τις μετοχές του στον κύριο Ανατολίτη

Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο που επιμελήθηκε ο Παύλος Γαβριηλίδης, σχετικά με την προώθηση των εισιτηρίων διαρκείας. Ένα πολύ όμορφο βίντεο που απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των παρευρισκόμενων.

Ο υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Γιώργος Τραπεζανίδης, αναφέρθηκε στα διαρκείας. Έχουν κυκλοφορήσει, πωλούνται από τα γραφεία της ΠΑΕ και ειδικό σταντ στην Πλατεία προσφυγικού Ελληνισμού στο δημαρχείο. Υπαρχουν τρεις κατηγορίες:
-80 ευρώ, για τις θύρες 1-2
-120 ευρώ, για τις θύρες 3-4
-200 ευρώ VIP
Για τους γονείς των παιδιών των ακαδημιών υπάρχει ειδική τιμή στα 50 ευρώ και θα υπάρξει μέριμνα για έκπτωση στα μέλη των συνδέσμων φιλάθλων.Στο σημείο αυτό ο Βασίλης Ανατολίτης παρουσίασε και το νέο υπεύθυνο τύπου της ομάδας, γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζανίδη. Ο τελευταίος έδειξε συγκινημένος για την παρουσία του σε αυτό το πόστο, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ενασχόληση του με τον Απόλλωνα έχοντα τις μνήμες από τον παππού και τον πατέρα του που είναι Καλαμαριώτες.

Το β΄μέρος της συνέντευξης τύπου ήταν αφιερωμένο στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το λόγο πήραν ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Ζαπρόπουλος και ο προπονητής Αλέξης Αλεξίου, αμφότεροι πρώην ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα.

Γιάννης Ζαπρόπουλος: “Είμαι καινούριος σε αυτό το πόστο, και χαρούμενος που επιστρέφω στην οικογένεια του Απόλλωνα. Από τις 3/8 που αναλάβαμε είμαστε σε έναν διαρκή αγώνα να προλάβουμε, να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο ρόστερ. Είμαι πολύ αισιόδοξος, και είμαι σίγουρος πως κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, και πήραμε ότι καλύτερο υπήρχε, έχοντας και το πλεονέκτημα της αδειοδότησης που μας έδινε την ευχέρεια να έχουμε και συμφωνίες με παίκτες άνω των 24 ετών»


Αλέξης Αλεξίου: “Θέλω να ευχαριστήσω κατ αρχήν τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη που πήρε την ομάδα χαμηλά και την έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω και τους δημοσιογράφους που είναι εδώ σήμερα. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν την μεγάλη ιστορία του συλλόγου, γι αυτό θέλω όλοι να σέβονται τον Απόλλωνα και οι αναφορές να μην είναι στα επίπεδα του μονόστηλου.
Είμαι ευχαριστημένος από το ρόστερ που δημιουργήσαμε, το 70% των παιδιών γνωρίζουν καλά την κατηγορία και πολλοί από αυτούς έκαναν και πρωταθλητισμό πέρσι. Μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα, που χρειάζεται να κάνεις πρωταθλητισμό για να μην υποβιβαστείς, εφ όσον πέφτουν 6 ομάδες. Γι αυτό κι εμείς δε λέμε μεγάλα λόγια, θα προσπαθήσουμε φέτος να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας με προοπτική, αλλά αν στην πορεία προκύψει και κάτι καλύτερο θα το διεκδικήσουμε. Θέλουμε να κάνουμε 1-2 φιλικά μέχρι την έναρξη της σεζόν, για να μπορέσουμε να μοντάρουμε την ομάδα.
Το βασικό είναι να δώσουμε όραμα στον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θυμάμαι όταν αγωνιζόμουν στην ομάδα είχαμε έδρα το γήπεδο Χαριλάου και παίζαμε με 15.000 κόσμο. Αυτός ο κόσμος υπάρχει, δεν χάθηκε, αλλά πρέπει να του δώσουμε όραμα για να επιστρέψει»

-Σε ερώτηση για τον αν θεωρεί μεγάλο το ρόστερ των 33 παικτών ο Αλέξης Αλεξίου είπε πως ουσιαστικά είναι 28, οι 5 είναι εκπαιδευόμενοι, και δεν είναι μεγάλο, γιατί μας περιμένει ένας γολγοθάς, υπάρχουν τραυματισμοί, και στο πρωτάθλημα εκτός της κανονικής διάρκειας των 26 αγωνιστικών υπάρχουν και τα play-off και play-out (μακάρι να είμαστε στα play-off) οπότε μιλάμε για 36 αγώνες συν το κύπελλο.

-Σε ερώτηση για την αγωνιστική κατάσταση του Κώστα Καπετάνου, ο Γιάννης Ζαπρόπουλος είπε πως ο παίκτης αποκτήθηκε ενώ γνωρίζαμε πως βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, από Δευτέρα θα είναι μαζί μας στις προπονήσεις, και υπολογίζεται να είναι έτοιμος γύρω στις 15 Οκτωβρίου, οπότε μιλάμε για απουσία μόνο στις 2 πρώτες αγωνιστικές.

Στο τέλος της συνέντευξης τονίστηκε απ’ όλους η ανάγκη να δώσει ο κόσμος το παρόν στην εκδήλωση της ΠΑΕ την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Από τις 10.30 το πρωί παιδιά των ακαδημιών θα παίξουν ποδόσφαιρο και θα ακολουθήσει η παρουσίαση των παικτών της ομάδας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://kalamarianews.gr/index.php/sports/255-giortiapollon1926

 

Μάκης Ιωακειμίδης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd