χορευτικος ομιλος θεσσαλονικης

Τριήμερες εκδηλώσεις με την ευκαιρία της λήξης της μαθητικής χρονιάς διοργανώνει o Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καλαμαριά την Πέμπτη 19, Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουνίου στις 21.00.


Το εορταστικό τριήμερο θα ξεκινήσει στις 19/6 με τα τμήματα των ενηλίκων του Χ.Ο.Θ. που θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στην Πόλη (συρτό πολίτικο, το χασάπικο και το τσιφτετέλι).

Στο κλαρίνο θα είναι ο Γιάννης Δανίτσας, στο βιολί ο Αστέρης Τράκας, στο λαούτο και το τραγούδι ο Αργύρης Κόκορης, στην κορνέτα ο Γιώργος Δεληολάνης και στα κρουστά ο Αντώνης Ζάχος και ο Σπύρος Τζιάτζιος.

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, τα παιδικά και νεανικά τμήματα του Χ.Ο.Θ. θα παρουσιάσουν το δικό τους πρόγραμμα εμπνευσμένο από την κλασσική και αγαπημένη φιγούρα του Καραγκιόζη.

Τα προπαιδικά τμήματα θα χορέψουν χορούς της Ηπείρου και της Ανατολικής Θράκης, το παιδικό τμήμα θα παρουσιάσει χορούς των Δωδεκανήσων, το προεφηβικό χορούς της Κρήτης και το εφηβικό Χορούς της Μαύρης Θάλασσας. Το τμήμα νέων και η δεύτερη ομάδα του εφηβικού με χορούς του Έβρου και το τμήμα νέων με χορούς της Θεσσαλίας θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό την υπόλοιπη βραδιά με κέφι. Οι μουσικοί που θα παίξουν το βράδι της Παρασκευής είναι ο Αλέξανδρος Ζώρας στο κλαρίνο, ο Αστέριος Τράκας στο βιολί, ο Αργύρης Κοκορης στο λαγούτο και το τραγούδι, ο Αντώνης Ζάχος και ο Σπύρος Τζιάτζιος στα κρουστά.

Και το Σάββατο ο Χορευτικός Όμιλος θα αφιερώσει την τελική παράσταση στη γέννηση. Υπό τον τίτλο «όταν σ’ εγέννα η μάνα σου» το τμήμα παραστάσεων και το προπαρασκευαστικό τμήμα θα παρουσιάσουν χορούς της Λευκάδας, της Έδεσσας, του πόντου, της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Κρήτης με τις αντίστοιχες φορεσιές και συνοδευόμενοι από τους μουσικούς: Νίκο Μπούσιο στο κλαρίνο, Αργύρη Κόκορη στο λαγούτο και το τραγούδι, Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν, Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη στην γκάιντα και το καβάλ, Σπύρο Τζιάτζιο στα κρουστά, Βασίλη Μουρτιάδη στη λύρα πόντου, Κώστα Ζώη στο νταούλι, Κώστα Κυριτσάκη στην κρητική λύρα και το τραγούδι και Γιάννη Παπαδόπουλο στο λαγούτο και το τραγούδι.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd